15 Mart 2014 Cumartesi

Antalya Saklıkent Kayak Merkezi


Antalya Saklıkent Kayak Merkezi Akdeniz Bölgesinde bulunanAntalya ilinin basında bulunan ve 2550 metre yükseklikte olan Beydağları üzerinde yer almaktadır. Kayak mevsimi çok kısa sürse de kayak mevsiminde Saklıkent’e gidilmektedir.



Saklıkent Antalya merkezine 45 kilometre uzaklıktadır. Havaalanına uzaklığı ise 65 kilometredir.  Ulaşım kolaydır ve Saklıkent Kayak Merkezine giden servisler de bulunmaktadır.

Kış mevsimi kısa sürsede kayak mevsiminde kar kalınğılı 50-100 cm. olmaktadır. Saklıkent Kayak Merkezi kayak alanları 2000-2400 metre yükseklikler arasındadır. Kayak merkezinde 2 tane teleski bulunmaktadır ve bir tanesi 240 kişi­/saat diğeri 340 kişi/saat kapasitelidir. Ayrıca telesiej, babylift, snowtubing lift bulunmaktadır.

Antalya Saklıkent Kayak Merkezinde 2 tane pist bulunmaktadır ve pistin bir tanesi kolay, bir tanesi orta zorluk derecesindedir.

Saklıkent’te konaklama imkanı da bulunmaktadır. Saklıkent kent merkezinde pansiyon, motel ve restaurantlar yer almaktadır.

Antalya kıyıların 1 saat uzaklıkta bulunan Saklıkent’te kalan misafirler istediklerinde kayak yapmakta, istediklerinde ise Antalya sahillerinde güneşlenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder