25 Haziran 2014 Çarşamba

Antalya Uluslararası Kum Heykel Festivali


Heykeltraşlar tarafından sadece su ve kum kullanılarak yapılan kum heykel sanatı Antalya’da bir festival olarak düzenlenmektedir. Bu yıl da düzenlenen Antalya Uluslararası Kum Heykel Festivali (Sandland) Antalya Lara Sahil Şeridinde 7 bin metrekarelik bir alanda yapılmaktadır. Geleneksel hale gelen etkinlikte 10 bin tona yakın nehir kumu kullanılmaktadır. Dünyanın dörtbir yanından gelen heykel sanatçıları kumdan heykellerine yapmakmakta ve sergilemektedir.

Antalya kültür sanat etkinlikleri arasında yerini alan kum heykel festivali 2014 yılı teması imparatorluklar II olarak belirlenmiş ve birçok heykel sanatçısı devasa heykellerini yapmakta ve sergilemektedir. 3 haftada yapılan eserler her gün ziyaret edilebilmektedir. Kum heykellere ilgi ve ziyaretçi sayısı sürekli artış göstermektedir.

Kum heykel sanatı geçici (sephemeral )türü olup alternatif sanatlar kapsamındadır. Kum heykel sanatçıları çalışmalarını ekipler halinde veya tek olarak yapmaktadır. Devasa boyutta eserler sergilendikten sonra  sadece kum ve su ile yapıldıkları için zaman içinde yıkılıp yok oluyorlar.

Ziyaretçiler için oluşturulan özel alanda ziyaretçiler kum heykel sanatı ile tanışıp heykeltraş eşliğinde kendi eserlerini yapıyor.

Antalya Uluslararası Kum Heykel Festivali TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Antalya Tanıtım Vakfı gibi birçok kurum ve kuruluş tarafından destekleniyor ve Global Design Art Works tarafından düzenleniyor. Festival kapsamında paramotor paraşüt, atv safari gibi aktivitelere de yer veriliyor.

Görülmeye değer Kum Heykel Sergi alanında heykeltraşlar tarafından yapılan kumdan heykeller led ışıklarla aydınlatılıyor, müzik yayını yapılıyor ve adeta masalsı görünüm oluşuyor. Ayrıca ilgilenen ziyaretçiler için heykellerin yapım aşamaları sinevizyon gösterileri ile ziyaretçilere tanıtılıyor.

1 Mayıs 2014 de başlayan Antalya Uluslararası Kum Heykel Festivali 30 Kasım 2014 tarihinde sona eriyor.

Festival için Antalya’ye gelen misafirler otel, motel ve Antalya yazlık villalarında konaklıyor. Dayalı döşeli yazlık villalar istenen süre kadar kiralanabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder